دادچی - ثبت آگهی رایگان
 دادچی - ثبت آگهی رایگان
شکایت به اسکرین شات

آیا می توان در شکایت به اسکرین شات استناد کرد؟ شرایط آن چیست؟

آیا می توان در شکایت به اسکرین شات استناد کرد؟ شرایط آن چیست؟

آیا از اسکرین شات می‌توان به عنوان مدرک جهت اثبات در فرایند شکایت استفاده کرد؟ برای پاسخ به این سوال سراغ جنبه‌های مختلف قانون می‌رویم. از نظر قانونی اگر فردی در دفاع از خود، از اسکرین‌شات استفاده کند بلامانع است. برای مثال اگر شما از پیام‌های فردی که مزاحمتان شده یا تهدیدتان کرده، اسکرین‌شات بگیرید و آن را به قاضی نشان دهید جرمی انجام نداده‌اید. پس این تصور که مطالب تلگرام، واتس‌اپ، ایمیل یا هر شبکه اجتماعی دیگر به عنوان دلیل در دادگاه موردقبول قرار نمی‌گیرد کاملا اشتباه است. البته به یاد داشته باشید که این اسکرین‌شات‌ها به عنوان یک سند نمی‌تواند تعیین کننده باشد، بلکه به عنوان یک نشانه که به قاضی کمک می‌کند.

در حالت بعدی ممکن است فرد مزاحم اکانت تلگرام یا اینستاگرام کسی را هک کند و از او باج‌ بخواهد یا از روی کینه و دشمنی از آن‌ها سواستفاده کند. طبق قانون در این موارد هکر مجرم شناخته شده و مجازات او حبس نود و یک روزه یا یکسال زندانی یا جزای نقدی ۵ میلیون تا ۲۰ میلیون ریال درنظر گرفته شده است. حتی اگر کسی شما را هک یا تهدید کرد هم شما می‌توانید بر علیه او شکایت کنید.

✔ حتما بخوانید:  نماشویی ساختمان با طناب

جنبه‌ی دیگر برای استفاده از اسکرین‌شات‌ها این است که شما برای اثبات گناه فرد موردنظر، شبکه‌های اجتماعی او را هک کرده یا در دفتر او دستگاه ضبط قرار می‌دهید،‌ مدارکی که به این صورت به دست آمده باشند در دادگاه مورد قبول نیستند و ممکن است بر علیه خودتان استفاده شود. بنابراین در پاسخ به یک رفتار مجرمانه، دست به اقدامات مجرمانه‌ی متقابل نزنید.

به یاد داشته باشید که دادگاه به همین راحتی اسکرین‌شات‌ها را از شما قبول نمی‌کند، زیرا احتمال فتوشاپ هم در نظر می‌گیرد. یا اینکه به صورت کامل از صحبت‌های فرد موردنظر اسکرین‌شات گرفته نشده و حرف‌های او تحریف شده باشد. دادگاه، با مکانیسم مشخصی که توسط کارشناسان حوزه فناوری اجرا خواهد شد، صحت مدارک شما را بررسی کرده و در صورت تائید، ملاک و مبنای صدور حکم قرار خواهد گرفت.

همچنین به ماده ۱۲ قانون تجارت الکترونیک درباره اسکرین شات توجه کنید. «اسناد و ادله اثبات دعوی ممکن است به صورت داده پیام بوده و درهیچ محکمه یا اداره دولتی نمی‌توان براساس قواعد ادله موجود، ارزش اثباتی «‌داده پیام»‌را صرفاً به دلیل شکل و قالب آن رد کرد.»
در واقع صحت بسیاری از پیام‌هایی که در شبکه‌های اجتماعی داده می‌شود، قابل تشخیص نیست. یعنی نمی‌توان گفت که دادگاه حتما این مدرک را قبول می‌کند یا نه. برای مثال اگر شخصی که داده پیام منسوب به اوست، انکار کند، (اقرار نکند) اثبات انتساب داده پیام مجرمانه یا دارای مسئولیت حقوقی (مانند پیام اقرار به بدهکاری) به او بسیار مشکل است.

✔ حتما بخوانید:  نوار نسوز آزبست + نخ نسوز گرافیتی از کجا بخریم؟

ممکن است که فرد موردنظر پیام‌های ارسالی خود را پاک کرده یا حتی اکانتش را کاملا حذف کند. در این مواقع اگر شما اسکرین‌شات‌ پیام‌ها را داشته باشید، با کمک پلیس فتا امکان رد یابی آی دی مورد نظر پس از طرح شکایت وجود دارد. فرایند احراز هویت سامانه روابط کار مدتی است که با همکاری یوآیدی به صورت غیرحضوری انجام می شود. کاربران با انجام فرایند ثبت نام و احراز هویت سامانه روابط کار با یوآیدی و با استفاده از گوشی هوشمند، می توانند از خدمات حوزه روابط کار از جمله ثبت شکایت در سامانه روابط کار به صورت غیرحضوری و شبانه روزی استفاده نمایند. یوآیدی اولین سرویس احراز هویت دیجیتال در کشور است که فرایند احراز هویت کاربران را با الگوریتم های هوش مصنوعی و یادگیری ماشین نظیر تشخیص چهره و تشخیص زنده بودن چهره کاربر انجام می دهد. فرایند احراز هویت غیرحضوری با یوآیدی به صورت آنی و با دقت بالای ۹۸ درصد انجام می پذیرد.

 

توجه: این مطلب یک رپورتاژ آگهی (تبلیغات) بوده و سایت دادچی هیچگونه نظر و مسئولیتی ندارد.

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

دیدگاهی بنویسید