دادچی - ثبت آگهی رایگان
 دادچی - ثبت آگهی رایگان
برخی از انواع و برندهای چسب گرانول

کاربرد چسب گرانول در صنعت مبلمان و کابینت سازی

چسب گرانول چیست

چسب گرانول نوعی چسب است که از لحاظ ساختاری دارای دانه‌های کوچک می باشد. به این دانه های ریز گرانول گفته می‌شود. این نوع چسب‌ها ابتدا به صورت دانه‌های خشک و جامد هستند و سپس با حرارت دادن ذوب شده و به حالت چسب تبدیل می‌شوند. از چسب گرانول در انواع صنایع و کاربردهای مختلف استفاده می‌شود. به عنوان مثال، در صنایع چوب، مبلمان، فرش، کارتن‌سازی، بسته‌بندی ، صنایع ساختمانی، صحافی و بخصوص در صنعت نوار پی وی سی برای چسباندن نوارهای لبه بند به لبه های خام کابینت مورد استفاده قرار می‌گیرد. یکی از مزیت های اصلی استفاده از چسب گرانول، قابلیت حمل و نقل و ذخیره‌سازی آسان آن در مقایسه با چسب مایع است.

به عنوان مثال، در صنعت مبلمان و بطور خاص لبه بندی کابینت آشپزخانه ها، میتوان چسب گرانول را با دستگاهای مخصوص حرارت داده و سپس بر روی بستر کار پخش کرد و با استفاده از حرارت و فشار، چسب ذوب شده و آماده استفاده را به قطعات مربوطه متصل کرد. این چسب پس از سرد شدن، محکم شده و کار تمام است.

کاربرد چسب گرانول در کابینت سازی:

چسب گرانول در صنعت کابینت سازی کاربردهای متنوعی دارد. در زیر تعدادی از کاربردهای اصلی آن در کابینت سازی آورده شده است:

چسب های گرانول چه کاربردی دارند

1.اتصال قطعات چوبی و پلاستیکی:

چسب گرانول برای اتصال قطعات چوبی و پلاستیکی در ساخت کابینت‌ها استفاده می‌شود. شما می توانید قطعات چوبی مانند پنل‌های MDF یا نئوپان را با استفاده از چسب فوق به نوارهای پی وی سی متصل ‌کنید. برای این کار باید دانه‌های چسب گرانول را حرارت داده و روی سطح قطعات چوبی و یا پلاستیکی پخش کنید. سپس با استفاده از فشار، قطعات به هم متصل می شوند. این روش اتصال قطعات چوبی قدرت و استحکام بالایی را فراهم می‌کند.

2.تقویت اتصالات:

چسب گرانول می‌تواند برای تقویت اتصالات چوبی در کابینت‌ها نیز مورد استفاده قرار گیرد. با اضافه کردن دانه‌های چسب گرانول به اتصالات چوبی، استحکام و پایداری اتصالات افزایش می‌یابد و مقاومت در برابر نیروهای کششی و خمشی بیشتر می شود.

3.ترمیم و تعمیر:

چسب گرانول می‌تواند در ترمیم و تعمیر کابینت‌ها نیز مورد استفاده قرار گیرد. با استفاده از چسب گرانول می‌توان قطعات شکسته یا ترک خورده را تعمیر کرده و به هم متصل کرد. برای این کار ابتدا دانه‌های چسب گرانول را حرارت داده و روی سطح قطعات شکسته پخش کنید. دقت کنید مقدار کافی از چسب لای شیارها و ترگ ها قرار گیرد. در گام بعدی به کمک فشار تلاش کنید تا دو سطح را به هم متصل و نگه دارید تا چسب سرد شودو قطعات را به هم بچسباند.

4.ضد رطوبت:

برخی از چسب‌های گرانول به طور اختصاصی طراحی شده‌اند تا مقاومت خوبی در برابر رطوبت و آب داشته باشند. این ویژگی می‌تواند در کابینت‌هایی که در محیط‌هایی با رطوبت بالا قرار دارند، مانند آشپزخانه‌ها یا حمام‌ها، بسیار مفید باشد و باعث تضمین استحکام و پایداری اتصالات در برابر رطوبت و آب شود.

مهمترین مزیت استفاده از چسب گرانول در کابینت سازی، ایجاد قدرت و استحکام بالای اتصالات چوبی با نوارهای پی وی سی است.

استفاده از چسب گرانول در کابینت سازی دارای مزایا ویژه‌ای است که از جمله مهمترین آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • استحکام و پایداری بالا در اتصالات چوبی
  • قابلیت جدا شدن و تعمیر اتصالات در صورت نیاز
  • تقویت اتصال قطعات چوبی
  • قابلیت مقاومت در برابر رطوبت و آب در برخی از مدل‌ها

مهمترین نکته در استفاده از چسب گرانول، انتخاب نوع و برند مناسب است. همچنین، رعایت راهنمایی‌های تولید کننده در مورد دما، زمان و فشار مورد نیاز برای اتصال قطعات از اهمیت بالایی برخوردار است.

نحوه چسباندن نوار پی وی سی با چسب گرانول

برای چسباندن نوار پی وی سی با استفاده از چسب گرانول، می‌توانید مراحل زیر را دنبال کنید:

نحوه چسباندن نوار پی وی سی با چسب گرانول

– آماده‌سازی سطح:

ابتدا سطحی که نوار پی وی سی بر روی آن قرار خواهد گرفت، باید تمیز و خشک شود. اگر سطح پوشیده از گرد و غبار، روغن یا هر مواد دیگری است، باید آن را با استفاده از تمیز کننده مناسب پاک کنید.

– گرم‌کردن چسب:

چسب گرانول را داخل دستگاه لبه چسبان ریخته و ذوب کنید. دمای مناسب برای ذوب شدن چسب بسته به نوع و برند چسب ممکن است متفاوت باشد، بنابراین راهنمایی های شرکت تولید کننده را دقیقاً دنبال کنید.

– قرار دادن نوار پی وی سی:

وقتی چسب گرانول ذوب شد، نوار پی وی سی را روی سطح قرار دهید. بهتر است نوار را به‌طور دقیق روی سطح بگذارید تا اتصال صاف و بدون چین خوردگی ایجاد شود. مطمئن گردید که نوار به درستی بر روی سطح قرار گرفته و همه قسمت‌های مورد نظر را پوشش می دهد.

– فشار دادن و خنک شدن:

پس از قرار دادن نوار پی وی سی، با استفاده از ابزارهای مناسب (مانند یک اهرم فشار یا چکش نرم) روی نوار فشار دهید تا چسب به خوبی به سطح چسبیده و اتصال محکم شود. سپس صبر کنید تا چسب خنک و سخت شود. زمان لازم برای خنک شدن چسب بسته به نوع و برند چسب ممکن است متفاوت باشد.

توصیه می‌شود قبل از انجام عملیات چسباندن، دستورالعمل‌های تولید کننده چسب و نوار پی وی سی را به دقت مطالعه و رعایت کنید. همچنین، اگر امکان دارد، تست کوچکی روی یک نمونه غیر قابل استفاده انجام دهید تا از صحت و قابلیت اتصال چسب مطمئن شوید.

آشنایی با برخی از انواع و برندهای چسب گرانول در صنعت کابینت:

امروزه برندهای مختلفی در بازار وجود دارند که انواع چسب گرانول را تولید می نمایند. در زیر برخی از نام آشناترین آنها را معرفی می کنیم:

برخی از انواع و برندهای چسب گرانول

– چسب گرانول بلونی:

چسب گرانول بلونی یک نوع چسب است که معمولاً برای چسباندن مواد پلاستیکی مانند نوارهای پی وی سی استفاده می‌شود. برای استفاده از چسب گرانول بلونی، می‌توانید مراحل زیر را دنبال کنید:

  1. آماده‌سازی سطح: ابتدا سطحی که می‌خواهید نوار پی وی سی را بچسبانید، باید تمیز و خشک باشد..
  2. پخش کردن چسب: چسب گرانول بلونی را (بعد از ذوب کردن) بر روی نوار لبه و سطحی که می‌خواهید نوار پی وی سی را بچسبانید، ریخته و توزیع کنید.
  3. گرم‌کردن چسب: با استفاده از یک دستگاه گرم‌کننده مخصوص، چسب را گرم کنید تا ذوب شود.
  4. قرار دادن نوار پی وی سی: وقتی چسب ذوب شد، نوار پی وی سی را روی سطح قرار دهید و با فشار دادن آن به سطح، چسب را به نوار پی وی سی بچسبانید.
  5. خنک شدن و تثبیت: صبر کنید تا چسب خنک شده و سخت شود.

– چسب گرانول اوکام:

این چسب اغلب به صورت کیسه ای ارائه می شود و وزن هر کیسه معمولا 10 کیلوگرم می باشد. دمای مورد نیاز برای ذوب چسب گرانول اوکام بین 170 تا 190 درجه سانتی گراد می باشد. شما می توانید از این چسب برای دستگاه های راسته زن استفاده نمایید. با استفاده از چسب فوق سرعت اتصال بسیار زیاد خواهد بود و زمان کمتری صرف خشک شدن چسب خواهد شد. همچنین این چسب دوام و ماندگاری بالایی دارد. لازم به ذکر است که چسب اوکام در برابر شرایط آب و هوایی مختلف بسیار مقاوم است و برای اتصال آن نیاز به دستگاه خاصی نمی باشد.

– چسب گرانول فرست:

از این چسب در صنایع چوب و ام دی اف بسیار استفاده می شود. شما می توانید آن را با گرما ذوب کرده و برای چسباندن انواع پی وی سی ها مورد استفاده قرار دهید. چسب های فرست اغلب در دستگاه های نوار زن مورد استفاده قرار می گیرد. لازم به ذکر است که دمای مورد نیاز برای ذوب آن نیز حدود 170 تا 190درجه و برخی دیگر از انواع این چسب 190 تا 210 درجه سانتی گراد است. در واقع در این دما از حالت جامد به مایع تبدیل می شود. از جمله مزایای چسب فوق می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • عدم آسیب رساندن به محیط زیست
  • وزن کم
  • بدون بو
  • دارای سرعت زیاد در کار برای تولید قطعات چوبی
  • بدون خطر آتش زایی
  • قابلیت چسبندگی زیاد

– چسب گرانول لومیناک

این چسب نیز یکی دیگر از چسب های مورد استفاده در صنعت کابینت سازی می باشد که در برابر عوامل محیطی مقاومت خوبی دارد. چسب لومیناک روی انواع سطح ها از جمله ملامین، پلی استر و لبه های نازک قابل استفاده است.

سخن پایانی

همیشه به دستورالعمل های سازنده برای استفاده چسب دقت داشته باشید و قبل از چسباندن چسب گرانول بر روی بستر کار، آن را بر روی قطعه ای تست کنید. توجه به این نکته اهمیت دارد که استفاده از هر نوع چسب و بخصوص چسب گرانول در صنعت کابینت سازی ممکن است بسته به برند و نوع نوار لبه پی وی سی تفاوت داشته باشد. همیشه قبل از انجام کار بر روی لبه های کابینت و قطعات دارای لبه در مقیاس وسیع، به توصیه های سازنده دقت کنید و تست های مربوطه را قبل از انجام کار بررسی کنید.

 

 توجه: این مطلب یک رپورتاژ آگهی (تبلیغات) بوده و سایت دادچی هیچگونه نظر و مسئولیتی ندارد.

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

دیدگاهی بنویسید